You, the petitioner
Plantage willem iii %284%29

Uitbreiding van natuurgebied Plantage Willem III in Elst: een mooie kans

490 signatures

Het MOB-complex, omsloten door natuurgebied Plantage Willem III, is een voormalig defensieterrein dat te koop staat. Er zijn plannen voor woningbouw. De gemeente Rhenen zal, om dit mogelijk te maken, de bestemming moeten aanpassen naar 'Natuur en Wonen'. Maar wij pleiten voor bestemming 'Natuur'.

Helpt u ons om de Plantage Willem III nog mooier, groter en sterker te maken en te beschermen tegen (luxe) woningbouw voor enkelen? Teken dan deze petitie!

Petition

We

Projektgroep MOB naar de Natuur, Werkgroep milieubeheer Rhenen, UL en Vereniging Dorpsbelangen Elst

 

observe

  • Plantage Willem III is een natuurgebied met hoge natuurwaarden. Het MOB-complex ligt, net als de Plantage, in het Natuur Netwerk Nederland (NNN, voorheen EHS) en heeft daarmee een beschermde status.

  • Dat betekent: geen andere activiteit dan natuurbehoud!

  • Door de ligging op de Heuvelrug met een uitloop naar de uiterwaarden is de Plantage een belangrijke verbindingszone in het NNN. Woningbouw op het MOB-terrein bedreigt deze natuurwaarden.

 

and request

We vragen de gemeente Rhenen om het MOB-terrein toe te voegen aan het aangrenzende natuurgebied. Dit mooie plan kan alleen verwezenlijkt worden als de huidige bestemming verandert in ‘Natuur’ met zeer beperkte natuurgerichte recreatiemogelijkheden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Rhenen 
Petition desk:
Closing date:
2017-12-30 
Lead petitioner:
Wim van Zanten 
Organisation:
MOB naar de Natuur 
Website:

History

Signatures